Начало ::--> Проекти ::--> Проект BG51Р0001 ::--> 2014 (Ново!)


РЕКЛАМА

Banner
УЧЕНИЦИ ОТ СОУ “П.К.ЯВОРОВ” СПЕЧЕЛИХА ГОЛЯМАТА НАГРАДА В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС “МОЯТ ГРАД – ОБЛИК НА РАЗВИТИЕТО” PDF Print E-mail
Site Administrator   
Monday, 12 October 2015 00:20
МОЯТ ГРАД – ОБЛИК НА РАЗВИТИЕТО
МОЯТ ГРАД – ОБЛИК НА РАЗВИТИЕТО
МОЯТ ГРАД – ОБЛИК НА РАЗВИТИЕТО
МОЯТ ГРАД – ОБЛИК НА РАЗВИТИЕТО
МОЯТ ГРАД – ОБЛИК НА РАЗВИТИЕТО
МОЯТ ГРАД – ОБЛИК НА РАЗВИТИЕТО
МОЯТ ГРАД – ОБЛИК НА РАЗВИТИЕТО
МОЯТ ГРАД – ОБЛИК НА РАЗВИТИЕТО
МОЯТ ГРАД – ОБЛИК НА РАЗВИТИЕТОЕкипът на СОУ „П. К. Яворов“ гр. Чирпан с организаторите
bwd 1/8 start stop 
fwd

По повод Европейската година за развитие – 2015, Центърът за развитие на човешките ресурси и Информационен център “Европа Директно“, София  организираха Национален ученически конкурс “Моят град – облик на развитието”.

Конкурсната задача постави предизвикателството да се подготви видеофилм, с който да се покаже как един обект от града, в който се живее с течение на времето се е преобразил в по-модерен кът и така се е превърнал в един видим облик на развитието.

Това предизвикателство мотивира СОУ “П.К.Яворов” да се включи в конкурса.

Творческия екип, включващ учениците Зорница Иванова  – 12а клас, Александра Костадинова   – 10б клас, Стефка Драголова   – 10б клас и Елена Димитрова  – 10б клас под ръководството на педагогическия съветник г-жа Валентина Костадинова, решиха да направят филм за Къща музей Яворов и Художествена галерия Никола Манев.

Любовта на младите хора към миналото и настоящето в нашия град и културния живот, който кипи тук,  бе  мотивацията да се направи филма “Обичам те, Чирпане”.

Събирателската и изследователска дейност, която извършиха учениците, както и емоционалността на филма  впечатли  журито, защото филмът “Обичам те, Чирпане” спечели голямата награда в конкурса – четиридневен ученически еко лагер в гр. Трън, заедно с осем други училища.

Там участниците имаха възможността да се запознаят с културните и исторически забележителности на града, научиха повече за европейската образователна програма „Еразъм +”, за e Twinning, както и за дейностите Europass и  Euroguidanse. Децата имаха възможност да представят своите видеофилми, както и да се включат в различни практически обучения. В рамките на събитието се проведоха различни Работни ателиета – Разработване и представяне на кратки филми свързани с гр.Трън; Ателие Дърворезба и Ателие Керамика.

Екипът изказва специална благодарност на служителите от къща музей Яворов, за оказаното съдействие  и на бившата възпитаничка на СОУ “П.К.Яворов” – Кристина Николова, която помогна за монтирането на филма.

k2015k2015k2015k2015k2015k2015k2015k2015

Last Updated on Monday, 12 October 2015 00:23
 

Търсене в сайта

Подобни статииАрхив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.