Начало ::--> Извънкласни форми ::--> АРХИВ ::--> Вокална група „Тийнейджъри”


РЕКЛАМА

Banner
ОТКРИХА ОБНОВЕНАТА БИБЛИОТЕКА КЪМ УЧИЛИЩЕТО PDF Print E-mail
Недка Петрова   
Monday, 11 May 2015 08:28
ОТКРИХА ОБНОВЕНАТА БИБЛИОТЕКА КЪМ УЧИЛИЩЕТО
ОТКРИХА ОБНОВЕНАТА БИБЛИОТЕКА КЪМ УЧИЛИЩЕТО
ОТКРИХА ОБНОВЕНАТА БИБЛИОТЕКА КЪМ УЧИЛИЩЕТО
ОТКРИХА ОБНОВЕНАТА БИБЛИОТЕКА КЪМ УЧИЛИЩЕТО
ОТКРИХА ОБНОВЕНАТА БИБЛИОТЕКА КЪМ УЧИЛИЩЕТО
ОТКРИХА ОБНОВЕНАТА БИБЛИОТЕКА КЪМ УЧИЛИЩЕТО
ОТКРИХА ОБНОВЕНАТА БИБЛИОТЕКА КЪМ УЧИЛИЩЕТО
ОТКРИХА ОБНОВЕНАТА БИБЛИОТЕКА КЪМ УЧИЛИЩЕТООткриване на обновената училищна библиотека
bwd 1/7 start stop 
fwd

На 04.05.2015 г. официално бе открита от Директора на СОУ "П. К. Яворов"-гр. Чирпан, Иванка Ненкова, обновената библиотека при училището. Официални гости на събитието бяха: заместник-кметът на Община Чирпан - Анита Кондарева, началник-отдел „Образование, култура, социални дейности и екология“- Мария Илиева и библиотекарят при училището от 1979 до 2013 г. - Марина Димитрова.

За да провокира интереса на подрастващите към книжния носител, да ги подкрепи в устрема на тяхната фантазия, специално бе поканен да присъства млад - 19-годишен, много интересен като личност писател – Кристиян Малинов, който твори в модерния и съвременен стил фентъзи. Гостът предизвика небивал интерес към своите романи – "Недосегаем" и "Прераждане". На срещата присъстваха ученици от 5 до 12 клас.

Въпросите към писателя валяха спонтанно от страна на малки и големи. В края на събитието всички бяха единодушни, че обновената библиотека ще се превърне в храм на знанието и сцена за изява на млади таланти в областта на литературата. Библиотекарят на училището и преподавател по български език и литература, Недка Петрова, получи и първите официални дарения – двата романа на атрактивния си гост, книги на Павел Матев, стихосбирка на поетесата от гр. Първомай-Анастасия Ганева и др. Кристиян Малинов за първи път идва Чирпан. Преди да отпътува за родния си град Враца той посети Художествена галерия „Никола Манев“ и родната къща музей на поета Пейо Яворов. Младият творец изказа благодарност за поканата към него и очевидно радостен и доволен от срещата с чирпанските ученици , се сбогува с изпращащите го.

lbrr2015lbrr2015lbrr2015lbrr2015lbrr2015lbrr2015lbrr2015

Last Updated on Monday, 11 May 2015 08:37
 

Търсене в сайта

Подобни статииАрхив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.